Levensverhalen

Hier mag je jouw verhaal vertellen. Hoe is het zover gekomen dat je nu aan zelfmoord denkt? Dit mag kort of lang, wat je zelf prettig vindt. Als je dat niet wilt, lees dan gerust de verhalen van anderen eens door.

Het kan op dit moment iets langer duren dan normaal voordat wij reageren op je berichtje (indien je hebt aangegeven een reactie te willen bij je bericht).

Jouw verhaal

Het is niet de bedoeling dat je reageert op anderen, het gaat hier om jouw verhaal. Inzendingen die haatdragend zijn, grof taalgebruik bevatten of anderszins niet aan het doel van deze website voldoen kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd.

Zet nooit je volledige naam hier neer. Wanneer je dat wel doet dan kan jouw verhaal via zoekmachines zoals Google worden gevonden wanneer iemand op jouw naam zoekt.

Met het inzenden van je verhaal ga je akkoord met de privacyverklaring. (Bekijken)

Goirle

Ik was zwaarlijvig, ik leed aan pesten, daarna onderging ik een maagbypassoperatie, maar mijn lichaam raakte misvormd en mijn huid werd los en overtollig. Ik zak ook in studies, ik hou niet van omgaan met mensen, ik hou niet van mezelf en ik hou niet van het leven. Ik kan niet langer leven.
Datum:
21-03-2023
Naam:
Ree
Leeftijd:
22
Provincie:
Noord-brabant

Alles verliezen

Het begon allemaal in 2019 toen ik mijn droom achterna ging in Costa Rica. Wat echter een droom was eindigde in een hel met opname in 2 psychiatrische ziekenhuizen daar. Vanwege suïcidale problemen. Na 3 weken opname teruggehaald naar Nederland en gaan herstellen. Midden 2020 ging het wel weer mentaal beter en kon ik rustig aan wat werk oppakken. Had een stabiele basis om op terug te vallen en dat hielp. Tot in 2022 ik na overlijden van mijn opa en oma een psychose heb gekregen. Alles wat ik had opgebouwd, eigen huisje, auto van de zaak, leuke vriendin, studie weer opgepakt. Verloor ik letterlijk in een klap alles doordat ik mentaal klapte. Kon niet meer werken, huis werd ik uitgezet en me ex-vriendin kon er niet mee omgaan. Nu thuis bij me ouders op zolder terug. Ik probeer al sinds januari 2022 er mentaal beter op te komen, maar mijn moeder en ik zitten in dezelfde situatie. Voor haar is een opname bij de GGZ nu ook aan de hand. Ik loop alweer 1,5 jaar met suïcidale gedachten , weet niet hoe ik me leven weer op de rit moet krijgen. Ik zie het vaak niet meer zitten, maar blijf maar hopen op betere tijden en hopen op God en onze Heere Jezus. Ik ben kapot, verdwaald in het leven en weet niet meer hoe ik hieruit kom. Soms wil ik liever dat het voorgoed voorbij is.

Reactie van Zelfmoord.nl

Bedankt voor je berichtje. Wat een moeilijke situatie waar je in zit. Weet dat het niet erg is om even rustig aan te doen en jezelf ook echt de tijd te geven om dingen op te pakken. Als hier een paar jaar overheen gaat dan zij het zo. Hopelijk krijg je ook de hulp die je nodig hebt.

Hou vol en laat het ons gerust weten als je nog ergens mee zit!

Deze reactie is geplaatst, omdat de inzender heeft aangegeven het fijn te vinden een reactie op zijn of haar bericht te krijgen.
Datum:
18-03-2023
Naam:
Tim
Leeftijd:
27
Provincie:
Zuid-holland

Mezelf kwijt

Wat een droom was die uitkwam belandde ik in een mentale hel. Als reislustig type ging ik m’n droom achterna. Leven zoals ik dat voelde, diep vanbinnen. Maar na een aantal maanden en leven op spaargeld bouwde de spanning langzaam op. Waar ga ik van leven? Terug in Nederland raakte ik oversneeuwt door alle goedbedoelde adviezen en de normen en verwachtingen van de maatschappij. Ik ben er door kapot gegaan. Psychisch zo vatbaar voor negatieve suggesties en opmerkingen van anderen die ik als waar ben gaan zien en aannemen. Zelf die van de huisarts die vroeg of ik suïcidale gedachten had en poef; ik ging eraan denken. Raakte er volledig van in paniek, want zo mocht ik niet denken, had die gedachten nog nooit gehad. Ook keer op keer afwijzing door mensen en werk. Ik raakte meer en meer in de stress, want de verlossing van m’n financiële zorgen kwam maar niet en raakte de verbinding met andere mensen kwijt. Tot ik paniekaanvallen kreeg en dat een heel eigen leven ging leiden. Al twee jaar chronisch aan het hyperventileren. Geen rust meer in m’n hoofd. Alles is verkeerd, fout, niet goed, lost mn probleem niet op, is niet wat ik wil, maar wat moet. Ik wil niet meer leven. Heb alles met m’n hoofd verpest. Een mooie droom die is geëindigd in een nachtmerrie.

Reactie van Zelfmoord.nl

Wat rot zeg dat het zo is gelopen en dat je nu geen uitweg meer ziet. Hopelijk lucht het schrijven van je berichtje al iets op.

Weet dat het niets is om je voor de schamen dat je zulke gedachten hebt. Het is goed om er over te praten.

Bid gerust tot God om rust. Door Zijn Zoon heeft hij de zonde en het kwaad in de wereld overwonnen. Wanneer we daarop vertrouwen wil Hij met ons zijn en kan Hij de stabiele basis vormen in iemands leven.

Hou vol en je mag ons altijd nog een berichtje sturen als je nog iets kwijt wil!

Deze reactie is geplaatst, omdat de inzender heeft aangegeven het fijn te vinden een reactie op zijn of haar bericht te krijgen.
Datum:
08-03-2023
Naam:
Find the light
Leeftijd:
39
Provincie:
Zuid-holland

Ik ben een mislukkeling

Ik haat mezelf gewoon ik kan niet van mezelf houden maak niet uit wat ik eraan doe
Wat is er mis met mij altijd doe ik wat en heb ik ruzie met iedereen altijd doe ik wat dat mensen mij haten altijd bemoei ik met alles dat ik problemen zorg altijd doe ik alles verkeerd
Ik voel me altijd als een teleurstelling
Ik durf niks
Ik ben ellendig
Ik haat mezelf
Ik wil zelfmoord plegen
Ik ben bang
Ik wil er niet meer zijn
Ik ben gewoon niet blij
Ik huil te veel
Iedereen haat mij
Ik ben misvormd
Ik ben een slechte vriendin
Ik ben niks waard
Ik ben gewoon niks
Ik kan niet in mezelf geloven
Waarom kan ik niet iets goeds doen ik verkloot al alles niemand gaat mij willen ik ben heel me leven alleen
Ik ben een probleem
Elke keer dat ik een foutje maak dan voel ik nog meer dat ik mezelf wil eindigen
Ik verdien niks waarom kan ik niet perfect zijn
Mijn gedrag is dom ik maak te veel fouten
Ik haat mijn leven zo erg
Mensen zouden echt blij zijn als ik er niet meer was
Altijd heb ik ruzie met mijn vriendinnen
Altijd werd ik gepest ik weet niet waarom
Waarom ik waarom ben ik zo
Heel me leven ben ik zo wat moet ik doen

Reactie van Zelfmoord.nl

Rot zeg dat je je zo voelt. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. Praat erover met iemand die je vertrouwt. Als je alles voor jezelf houdt kropt het op en kun je vaak niet helder meer naar de situatie kijken. Je berichtje hier is echt al een goede eerste stap.

Als je gelooft dat jij het probleem bent: het kan nooit kwaad om dingen eens totaal anders aan te pakken. Probeer aardiger te zijn, of vraag van te voren of iemand het fijn vind om ergens mee geholpen te worden. Het idee is in ieder geval: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Geen enkel mens is zonder fouten. Je kunt er juist veel van leren, en hulp hierbij van anderen is niets om je voor te schamen.

Weet dat je altijd bij God terecht kunt. Hij kan ons rust geven als we Hem toelaten in ons hart.

Bedankt voor je bericht en hou vol! Je mag ons altijd nog een berichtje sturen.

Deze reactie is geplaatst, omdat de inzender heeft aangegeven het fijn te vinden een reactie op zijn of haar bericht te krijgen.
Datum:
06-03-2023
Naam:
Jess
Leeftijd:
12
Provincie:
Zuid-holland

Ik kan dit niet meeeeeer.....Aaaaaaah!

Ik word zo gek van mezelf! Het voelt alsof ik alles fout doe zonder dat ik daar een goeie reden voor heb... ik heb mezelf gesneden dat probeer ik minder te doen maar lukt niet helemaal, ik heb al vaker een zelfmoord poging gedaan maar elke keer word ik tegen gehouden, mensen zeggen 'je moet er over praten en afleiding zoeken' ik kan dit niet meer... en ik weet echt niet wat ik daar aan moet doen ik krijg pillen genaamd Fluoxetine en ze zeggen dat het gaat helpen maar ik heb en nog steeds heel erg last van en ik weet het ook niet meer ik kan het gwn niet meer...!!

Reactie van Zelfmoord.nl

Wat rot zeg dat je je zo voelt. Het erover praten en afleiding zoeken kan helpen, maar het lost niet alles op. Het is vaak een combinatie van dingen die je kunt doen om het weer een beetje beter te maken. Daarom raad ik je toch aan om erover te blijven praten, ook al voelt het alsof dat helemaal niet helpt.

Wanneer je start met antidepressiva zoals Fluoxetine kunnen er best 2 maanden overheen gaan voordat je verbetering gaat merken. Voor die tijd kan het zelfs zo zijn dat het minder goed gaat dan zonder de pillen. Ook kan het zo zijn dat dit specifieke medicijn helemaal niet helpt bij jou. Dat is dus even afwachten. De kans is groot dat een andere antidepressiva wel werkt, maar ook dat kan even tijd nodig hebben.

Eigenlijk belangrijker dan medicijnen is om te onderzoeken of er een onderliggende reden is waardoor je je zo rot voelt en de neiging hebt om jezelf pijn te doen. Dan kun je het echt bij de bron aanpakken. Het kan best zijn dat je een psychische aandoening hebt waardoor je extra last hebt van bepaalde dingen. Niets om je voor te schamen, maar het is wel goed om daar dan van op de hoogte te zijn zodat jij en je omgeving erop kunnen inspelen.

Hou vol en laat het ons gerust weten als je nog ergens mee zit!

Deze reactie is geplaatst, omdat de inzender heeft aangegeven het fijn te vinden een reactie op zijn of haar bericht te krijgen.
Datum:
05-03-2023
Naam:
...
Leeftijd:
15
Provincie:
Gelderland

Gefaald

Ben als ondernemer opgelicht en niet goed om mijn klanten gedacht. De situatie is bizar.’ik weet niet hoe ik het moet oplossen. Ik voel me onzeker, depressief en angstig. Mooi leven gehad maar zelf verpest. Zou contact willen met iemand of meerderen die ook zakelijk kapot ging. Hoe je dat overleeft

Reactie van Zelfmoord.nl

Bedankt voor je berichtje! Je zou je vraag misschien eens kunnen stellen op https://www.zelfmoord-forum.nl. Daar kunnen anderen reageren op jou. Wellicht dat daar mensen te vinden zijn die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt.

Het is belangrijk om er met anderen over te praten, dus goed dat je die stap wil nemen.

Hou vol!

Deze reactie is geplaatst, omdat de inzender heeft aangegeven het fijn te vinden een reactie op zijn of haar bericht te krijgen.
Datum:
04-03-2023
Naam:
Aart Staart
Leeftijd:
50
Provincie:
Noord-holland

Ik kan niet meer

Mijn vriend van 3 jaar heeft een maand geleden onze relatie beëindigd omdat hij aan zichzelf wil werken. Hij zegt dat niet te kunnen in een relatie. Hij heeft er nooit over gecommuniceerd, het kwam als een enorme klap. We zouden gaan samenwonen maar hij woont nu alleen in het appartement wat we hadden gevonden. Hij was degene waarbij ik terecht kon voor alles, mijn beste vriend, en hij wil me nu niet meer spreken of zien.

Een week daarna is het dak in mijn studentenkamer ingestort. Er is enorme waterschade en de delen die niet zijn ingestort zitten vol met schimmel. Ik kan er niet meer wonen en moet nu verplicht verhuizen. Dit betekent dat ik dus ook verplicht moet werken, anders kan ik het niet betalen, ook al lukt het me allemaal niet meer. Ik ben zzp'er dus ik kan me ook niet ziekmelden. Ik heb de eerste twee dagen in het bed van een huisgenoot geslapen en sinds dien slaap ik op de bank van mijn broer of in mijn auto.

Twee dagen daarna is een huisgenoot midden in de nacht naakt bij mij in bed geklommen en heeft geprobeerd mij te verkrachten. Ik heb hem van me af gevochten en de deur gebarricadeerd. Sinds dien slaap ik daar niet meer.

Drie dagen geleden is mijn oma overleden. Ze heeft me mee opgevoed sinds mijn ouders zijn gescheiden en ik ben jarenlang 5 dagen in de week bij haar geweest.

Ik loop over. Ik was al niet stabiel. Ik sta al een jaar op de wachtlijst voor therapie gericht op hechtingsproblematiek en mijn eetstoornis.

Ik kan het niet meer aan. Elke keer als ik alleen ben wil ik in mijn auto stappen en mezelf kapot rijden. Of een fles vodka leegdrinken met slaappillen. Ik kan niet meer. Ik wil gewoon niet meer leven zo. Het is te veel en de pijn houdt niet op.

De enige reden dat ik er nog ben is omdat mijn moeder het niet aan zou kunnen. Ik wil haar niet nog meer emotionele pijn doen.

Maar ik vertrouw mezelf niet meer als ik alleen ben. Dus ik zoek constant mensen om bij te zijn wat betekent dat ik doordeweeks uitga in de hoop de tijd te overbruggen tot er iemand wakker is waarmee ik kan praten. En daardoor heb ik mezelf in posities gebracht die nog minder hielpen.

Ik wil niet meer leven. Maar ik kan niet dood want dan maak ik mijn moeder kapot.

Reactie van Zelfmoord.nl

Wat moet dat naar zijn als alles om je heen lijkt in te storten. Als daar dan ook nog eens de ongelofelijke wachttijden van de GGZ bij komen terwijl je dat juist zo hard nodig hebt kan ik me voorstellen dat je geen uitweg meer ziet.

Wat je zou kunnen proberen is het volgende: Een huisarts heeft vaak zelf een psycholoog in dienst. Je kunt vragen of je daar regelmatig een afspraak mee mag hebben om de tijd tot je aan de beurt bent voor je behandelingen te overbruggen. Op die manier kun je je verhaal en gevoelens kwijt, wat de spanning wat kan verminderen.

Wat ook kan helpen is om bij de mensen die dicht bij je staan aan te geven hoe je je voelt en dat je kampt met zelfmoordgedachten. Ook weer om de spanning tegen te gaan.

Op https://www.113.nl/ kun je ook altijd anoniem met iemand chatten of bellen.

Wanneer je echt het spoor bijster bent en jezelf niet meer vertrouwd kun je je zelf wellicht ook vrijwillig laten opnemen. Geef dit dan ook aan bij de huisarts.

Goed om te weten is dat het niet altijd zo slecht zal blijven zoals het nu gaat, ook al voelt dat misschien wel zo. God is met je en wil een ieder rust geven die zich voor Hem openstelt.

Hou vol en laat het ons gerust weten als je nog iets kwijt wil!

Deze reactie is geplaatst, omdat de inzender heeft aangegeven het fijn te vinden een reactie op zijn of haar bericht te krijgen.
Datum:
03-03-2023
Naam:
-
Leeftijd:
24
Provincie:
Noord-brabant

ben er klaar mee

ik ben enorm moe van leven. er gebeuren steeds dingen waar ik geen controle over heb en het fucked met mijn emoties en stemming. ik wil hier niet meer zijn. mijn ouders zijn vreselijk, mijn sociale leven is vreselijk en ik kan dit echt niet meer aan. ''maar mensen geven om je'' dat voelt niet zo, zo heeft het nooit gevoeld. ik loop op dit moment ook bij hulpverlening maar ze doen niks aan mijn problemen. niks helpt me meer. ik wil gewoon weg van huis en alles. ik weet echt niet wat ik moet nu. de einige uitwegen voor mij zijn nu gewoon weglopen of er een einde aan maken. ik ben zo moe.

Reactie van Zelfmoord.nl

Hi Flynn, hopelijk komt er snel een betere tijd voor je - nu ziet alles er heel somber uit. Hopelijk met de juiste hulp kun je weer een weg omhoog vinden. Het lijkt voor jou misschien ver weg, maar ook voor jou komt er een tijd dat je wel een een sociaal leven kunt opbouwen. Jij hebt talenten die uniek voor jou zijn!

Deze reactie is geplaatst, omdat de inzender heeft aangegeven het fijn te vinden een reactie op zijn of haar bericht te krijgen.
Datum:
28-02-2023
Naam:
Flynn
Leeftijd:
15
Provincie:
Groningen

zelfmoord

ik kan het niet meer ookal ben ik 13 me problemen worden groter ga niet naar school en dat voelt niet goed en ik word gepest en mensen zeggen dat ik beter dood kan gaan dus mischien moet ik dat ook doen

Reactie van Zelfmoord.nl

Mensen die zeggen dat iemand beter dood kan gaan heeft niemand iets aan. Wij geloven dat iedereen bij kan dragen aan de wereld, ook jij! Dus geloof niet wat ze zeggen.

Heb je iemand die je vertrouwt waarmee je kunt praten? Dan zouden wij dat altijd aanraden. Je kan ook op de website van 113 Zelfmoordpreventie anoniem met iemand bellen of chatten: https://www.113.nl/

Hou vol!

Deze reactie is geplaatst, omdat de inzender heeft aangegeven het fijn te vinden een reactie op zijn of haar bericht te krijgen.
Datum:
25-02-2023
Naam:
niki
Leeftijd:
13
Provincie:
Noord-holland

super moe en dood van binnen

hoi ik ben julia 3dejaars en ik ben 14 heb al sinds corona last van deppressie ik heb op 2 basischolen gezeten ben van de eerste af gegaan omdat ik heel erg gepest werd ik ben daar ook paar keer in de taxi door een jongentje op plekken aangeraakt waar ik geen toestemming voor gaf toen ik naar me nieuwe school ging werd ik ook gepest alleen iets minder dat was minder omdat een meisje na 2 maanden naar me toe kwam die mij ook heel erg peste ze stelde voor dat ik dingen bij haar zou doen zodat ik niet meer gepest zou worden
dat zou eerst bij een keer blijven mr dat is van groep 4 tot groep 8 doorgegaan ze heeft me ook meerdere keren laten huilen en geslagen als ik iets niet zou doen ook heeft zij mij vaak aangeraakt zonder toestemming toen ging ik door naar de middelbare daar werd t allemaal nog erger ik had me haar namelijk kort geknipt mr ik ben een meisje dusja ik werd 2 jaar lang kk trangsender en kk homo genoemd enz ook veel gepest geweest ook een keer van me fiets afgetrapt en achtergelaten met een blauw oog en bewusteloos omdat ik een luipaardprint jasje aan had in de 2de had k een vriendengroep ik werd vaak buitengesloten en ik zei dat ik daar last van had mr op een dag kreeg ik een bericht dat ze niet meer bevriend willen zijn omdat ik me aanstel en omdat ik een keer een paniekaanval had gekregen omdat een jongen van mijn klas begon over het feit dat me moeder anorexia heeft terwijl iedereen me uitlachte inmiddels zit k in de 3de word ik nogsteeds hier en daar uitgescholden en heb ik vrienden en een vriend en ondanks dat ik nu veel mensen om me heen heb staan die me steunen enz en vooral mn vriend voel ik me echt leeg van binnen kan soms gwn niet echt emoties voelen ofz gwn mentaal misbruikt en gwn uitgeput onzeker en echt heel erg vermoeid ene dag beter dan de ander natuurlijk mr voel me echt leeg vanbinnen

Reactie van Zelfmoord.nl

Bedankt voor je berichtje. Goed om te lezen dat je nu mensen om je heen hebt staan die je steunen. Als je zulke dingen hebt meegemaakt is het vaak niet te doen om daar zonder professionele hulp weer écht bovenop te komen. Ons advies is daarom om naast de steun van je vrienden ook eens bij de huisarts aan te geven dat je een gesprek zou willen met een psycholoog om je verhaal bij kwijt te kunnen. Op die manier kun je stappen gaan zetten om beter om te kunnen gaan met je gevoelens.

Je mag het ons altijd laten weten als je nog een vraag hebt!

Deze reactie is geplaatst, omdat de inzender heeft aangegeven het fijn te vinden een reactie op zijn of haar bericht te krijgen.
Datum:
25-02-2023
Naam:
julia
Leeftijd:
14
Provincie:
Antwerpen

Let op: Zelfmoord.nl en Stichting LeefMee zijn geen onderdeel van Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Wij verwijzen slechts naar hun website.

113 Zelfmoordpreventie is een Nederlandse stichting die zich richt op het voorkomen van zelfmoord. De stichting is 24 uur per dag bereikbaar voor suïcidale mensen met een hulpvraag, een verzoek om informatie of een luisterend oor. Mensen kunnen telefonisch contact zoeken vanuit Nederland op 113. Hulp wordt ook geboden per e-mail of chat, desgewenst volledig anoniem.