Informatie

Zelfmoord ... geen gemakkelijk onderwerp om over te praten. Als je aan zelfmoord denkt ga je dat niet op je Facebook-pagina zetten ... het is als een zwarte wolk die in je hoofd zit en er niet meer uit wil.

Je denkt niet zomaar aan zelfmoord ... vaak is er al heel veel gebeurd als je zo ver bent. Je bent misbruikt. Geweld, geschreeuw, angst of depressie. Niemand begrijpt je. Niemand die je ziet. Niemand heeft je nodig. Er is te veel ellende :-(

En zo zak je steeds verder weg ... het is moeilijk om je pijn te delen. Je zoekt een uitweg. Die lijkt er niet te zijn. Tot je nog maar 1 manier ziet om te ontsnappen.

Eigenlijk wil je geen einde aan je leven maken. Je wilt een einde aan de ellende. Tot nu toe heb je misschien wel alles geprobeerd, maar niks hielp.

Toch willen wij je helpen om verder te zoeken naar een uitweg: geen einde aan je leven, maar wel een einde aan het zwarte dal waar je nu in zit.

Zoek hulp ... begin met iemand te vertrouwen die wel te vertrouwen is. Niet iedereen heeft nare bedoelingen. 

Zoals je op deze site kunt lezen ben je niet de enige. Er zijn mensen die net zo diep in het dal zaten als jij, en wie het gelukt is om daar uit te komen.

Dat wensen we jou ook !

Let op: Zelfmoord.nl en Stichting LeefMee zijn geen onderdeel van Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Wij verwijzen slechts naar hun website.

113 Zelfmoordpreventie is een Nederlandse stichting die zich richt op het voorkomen van zelfmoord. De stichting is 24 uur per dag bereikbaar voor suïcidale mensen met een hulpvraag, een verzoek om informatie of een luisterend oor. Mensen kunnen telefonisch contact zoeken vanuit Nederland op 113. Hulp wordt ook geboden per e-mail of chat, desgewenst volledig anoniem.