In memoriam, kaarsjes ter nagedachtenis

In memoriam

Berichten ter nagedachtenis aan mensen die heen zijn gegaan. Deel jouw bericht of lees de berichten van anderen.

Jouw bericht ter nagedachtenis aan een dierbare

Met het inzenden van je bericht ga je akkoord met de privacyverklaring. (Bekijken)

Aan Mozes

Mozes ik weet niet waar je bent en of je wel veilig bent weet wel dat ik erg veel van je houd en dat als je dit n keer ziet dat ik echt alles zou doen om weer met jou te kunnen spelen en rennen in het bos ik hou van jou schatje je zal voor altijd mn hondje blijven❤️
Datum:
25-02-2023
Naam:
Eef
Leeftijd:
14
Provincie:
Gelderland

Papa

Waar deze tekst ook heen gaat en wie hem ook leest. Ik hoop dat ie jou bereikt. Ik denk iedere dag aan jou
R.I.P
Datum:
23-02-2023
Naam:
Hideously
Leeftijd:
25
Provincie:
Limburg

Prisje

Prisje.
Ik mis je
Ik zie je
Ik hoor je
Ik droom je
Ik voel je
Je bent er niet meer

240895 050515
Waarom stapte je er uit? Niemand die het weet
Datum:
10-09-2022
Naam:
sad_girl_fighting_to_smile
Leeftijd:
27
Provincie:
Drenthe

Papa

Dag papa,

Ik mis je. ❤️
Datum:
29-06-2022
Naam:
Vlinder
Leeftijd:
26
Provincie:
Noord-brabant

Dag Mam,

7-6-1996 Een donkere dag met een flinke nasleep. Na eerdere pogingen in je leven was het nu eindelijk raak. In kerkelijk kring en ook onze kerkelijke familie was de inpact groot. Ik kreeg als zoon toen ik kinderen kreeg en een te drukken baan had ook klachten. Het was een absurde periode, ik zag het leven ook niet meer zitten. Gelukkig heb ik hulp gezocht en belande jaren in de GGZ. Wat heeft me nu echt geholpen. Ik leerde van mijn begeleiders waar de echte pijn zat. Niet zo zeer de daad van mijn moeder, maar meer de houding van de kerk en de kerkelijke familie. Ik heb 15 jaar na dato een herdenking georganiseerd bij het graf. Dominee er bij, familie er bij, steun pilaren opgetrommeld voor mijn vader, zus en me zelf. Jaren later heb ik mijn kinderen het ook verteld, niet alle details maar wel de rode draad. De herdenking en de confrontatie met de kerk en familie leden heeft me zoveel geacht. Mijn boosheid en haat zijn overgegaan, mijn depressie is weg. Ik raad iedereen bij leven je probleem aan te gaan en er met hulp dwars door heen te gaan. Wens iedereen veel succes en liefde hier.

Jan
Datum:
13-11-2020
Naam:
Jan Mulder
Leeftijd:
55
Provincie:
Utrecht

Mam

Dag mam,

Ik mis je, je wordt gemist, ik hou van jou

Kus Ca
Datum:
31-01-2020
Naam:
c rijks
Leeftijd:
49
Provincie:
Groningen

corina

is uit gestapt na 6 jaren.
Datum:
20-12-2019
Naam:
petra
Leeftijd:
16
Provincie:
Overijssel

Vechten

Lieve Rebby,

Ik leerde je kennen in 2003. De warrige, enthousiaste en lieve meid die 8 van de 10 keer te laat kwam, maak niet uit waar. Wij hadden een leuke click om onze achtergrond en problemen en vooral onze overeenkomstige humor. Je was een vechter. Wilde altijd aan de top staan en bewijzen wat je kon, je wilde dat je familie en vrienden trots op je waren. Wij waren met z'n allen trots op je, maar jij wilde het, of kon niet zien. Jij was voor mij de persoon om heen te gaan als ik met iemand wilde praten die mij begreep. Jij wist mij de goede richting op te duwen in mijn donkerste dagen. Door jouw heb ik veel van mijn zwaarste problemen weten te bevechten en te temmen. Door je langzaam, maar zeker steeds groter wordende psychische problemen lukte het jou steeds minder om je studie, je baan, je relatie en jezelf bij elkaar te houden en je vocht steeds harder tegen het gevoel van verdriet en teleurstelling dat het, zoals jij het zag, je vrienden het allemaal wel lukte. Je zocht hulp, maar had steeds meer moeite geholpen te willen worden, omdat het ook falen was. Maar je vocht verder. Je probeerde wanhopig na je therapie alles weer op te pakken en het lukte gewoon niet zoals jij het wilde en zag het als falen. Je kroop steeds meer in je schulp terug, kwam niet meer uit bed dat voelde veilig en rustig. Na 2 jaar thuis zitten probeerde nog eens professionele hulp te zoeken, maar het lukte je niet meer. Maar je vocht door. 5 jaar geleden kwam je in een manie en vervolgens in een psychose. Je probeerde, volgens jouw idee, iedereen te redden door ze agressief af te stoten en kwam er alleen voor te staan en vereenzaamde. Ik wist met veel ruzies contact met jou te houden en ik probeerde je te helpen, maar je stootte alle hulp af en je vocht door. Twee gedwongen opnames, twee keer opgehaald worden door de politie, twee keer onbegrijpelijk falen van de hulpinstanties en onafgebroken verzet van jou tegen alles en vooral jezelf. Ik zag je in 5 jaar tijd aftakelen van een mooie, spontane, lieve en ambitieuze meid naar een lopend geraamte zonder tanden, zonder hoop, zonder kracht en een en al angst, verdriet en woede. Je zei dat je niet meer kon vechten. Je zei dat je geest wel wilde, maar je lichaam op was. 2 maanden geleden hing jij jezelf op. Ik begrijp het, je hebt nu je rust en je hoeft niet meer te vechten. Maar ik zal je de rest van mijn leven vreselijk missen. Zonder jou had ik er een einde aan mijn leven gemaakt, maar jouw vechtersgeest hielp mij. Ik voel mij schuldig dat ik die jou niet heb kunnen teruggeven.

Mijn gedicht bij jouw crematie:

Gedicht aan Rebecca

Rebecca mijn schat
Ik ben zo blij dat ik je gekend heb
Zo blij met alle jaren die wij samen hebben gehad

Ik heb met jou gelachten en gepraat
Elkaar gesteund en gehuild
Je hebt mijn leven zoveel mooier gemaakt

Je was mijn steun in moeilijke tijden
Elke donderdagavond met desperados en film
Waren wij de monsters aan het bestrijden.

Met jouw hulp wist ik veel van mijn monsters te verslaan
Jij bleef vechten tegen jouw monsters
Ik vocht zo goed het kon met je mee, maar wij konden ze niet aan

Met de jaren werden ze sterker
Je vocht als een tijger, als een beer, als een leeuw
Je bevocht ze van de top van berg tot in de kerker

Daar in het donker raakte je verdwaald
Je werd steeds angstiger sloeg wild om je heen.
Uiteindelijk hebben je de monsters je gevonden en gehaald

Als laatste daad koos je voor je eigen leven
Weg bij de monsters
Om weer vrij te wezen


Rebecca mijn lieve schat ik zal je vreselijk missen
Er zal een eeuwig gat bij mij blijven
Al mijn herinneringen aan jou zal niemand ooit wissen

Mijn vriendschap met jou heb ik in mijn hoofd mooi gestald
Ik draag je voor altijd in mijn ziel
Tot het doek valt.
Datum:
08-12-2018
Naam:
Patrick
Leeftijd:
38
Provincie:
Overijssel

Bubele

Zo verward. Niet meer geloven in jezelf. .....geen uitweg meer zien en als een fuik was de dood jouw enige oplossing. .....
Je ging snel en de pijn moet ondraaglijk zijn geweest. Je bent zo mooi. ...Zo zuiver. .....waarom heb je mij niet geroepen. De schuldgevoelens zullen mij eeuwig achtervolgen. .....Bubele schlaf ruhig
Datum:
28-07-2018
Naam:
Bubele
Leeftijd:
15
Provincie:
Noord-holland

Waarom?

Bjorn Kevin,
waarom moest je uit het leven stappen en mij met zoveel vragen achterlaten!

38 jaar jong,nog een heel leven voor je! En toch moet ik jouw missen,deels omdat jouw moeder het heeft nagelaten,mij te informeren over jouw gemoedstoestand en depressie.

Wij hebben onze ruzie nooit bij kunnen leggen,ondanks diverse pogingen mijnerzijds.

Jammer dat er geen weg terug is.

Ik hou van jouw en mis je verschrikkelijk!

Jij was en bent mijn enige zoon.

Je vader.
Datum:
17-06-2018
Naam:
Bert
Leeftijd:
63
Provincie:
Groningen

Let op: Zelfmoord.nl en Stichting LeefMee zijn geen onderdeel van Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Wij verwijzen slechts naar hun website.

113 Zelfmoordpreventie is een Nederlandse stichting die zich richt op het voorkomen van zelfmoord. De stichting is 24 uur per dag bereikbaar voor suïcidale mensen met een hulpvraag, een verzoek om informatie of een luisterend oor. Mensen kunnen telefonisch contact zoeken vanuit Nederland op 113. Hulp wordt ook geboden per e-mail of chat, desgewenst volledig anoniem.