Effectieve methoden

Je bent misschien op zoek naar de beste methode om zelfmoord te plegen. Wat je op deze pagina vindt is echter het tegenovergestelde: effectieve methoden om er weer bovenop te komen, het leven beter te maken. Hoe moeilijk dat ook kan zijn, onmogelijk is het niet!

Het is meestal niet één ding dat alles kan verhelpen, maar een combinatie van verschillende dingen. Daarnaast heeft het ook tijd nodig.

Hoe kan ik het beste zelfmoord plegen? 

Die informatie gaan wij je niet geven. Omdat wij denken dat er andere oplossingen zijn. Wat is de zin van het leven? Waarom is er zoveel ellende? Wanneer stopt de pijn? Je kan heel veel vragen hebben. Ga op zoek naar iemand die je vertrouwt en je kan helpen een uitweg te vinden.

Topsporters hebben een coach. Het is helemaal niet gek als jij een "coach" nodig hebt om jezelf te trainen met moeilijke dingen om te gaan.

Let op: Zelfmoord.nl en Stichting LeefMee zijn geen onderdeel van Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Wij verwijzen slechts naar hun website.

113 Zelfmoordpreventie is een Nederlandse stichting die zich richt op het voorkomen van zelfmoord. De stichting is 24 uur per dag bereikbaar voor suïcidale mensen met een hulpvraag, een verzoek om informatie of een luisterend oor. Mensen kunnen telefonisch contact zoeken vanuit Nederland op 113. Hulp wordt ook geboden per e-mail of chat, desgewenst volledig anoniem.