Terug naar het overzicht

Gezonde eetstijl

Een gezonde eetstijl draagt eraan bij dat je meer energie krijgt en dat je energie beter wordt verdeeld over de dag. Hiervoor is het van belang dat je niet teveel toegevoegde suikers en snelle (eenvoudige) koolhydraten eet.

Vervang wit of bruin brood door volkoren brood en witte pasta door volkoren pasta. Volkoren producten bevatten complexe koolhydraten, in tegenstelling tot snelle koolhydraten in niet-volkoren producten. Complexe koolhydraten worden langzaam opgenomen door je lichaam. Dit zorgt voor minder schommelingen in je energieniveau en houdt je bloedsuikerspiegel stabiel.

Gezond hoeft ook zeker niet minder lekker te zijn dan ongezond eten. Gek van chocola? Probeer steeds wat puurdere chocola te gaan eten. Hoe puurder, hoe gezonder! Vanaf 80% puur gaat het echt goed bijdragen aan de hoeveelheid goede voedingsstoffen die je binnen krijgt. Niet dat je in één keer een hele reep moet opeten natuurlijk, maar één of een paar stukjes per dag is zowel gezond als lekker!

Aardbeien in een schaaltje

Let op: Zelfmoord.nl en Stichting LeefMee zijn geen onderdeel van Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Wij verwijzen slechts naar hun website.

113 Zelfmoordpreventie is een Nederlandse stichting die zich richt op het voorkomen van zelfmoord. De stichting is 24 uur per dag bereikbaar voor suïcidale mensen met een hulpvraag, een verzoek om informatie of een luisterend oor. Mensen kunnen telefonisch contact zoeken vanuit Nederland op 113. Hulp wordt ook geboden per e-mail of chat, desgewenst volledig anoniem.