Terug naar het overzicht

Bidden

Bidden is praten met je Schepper. Je hart openen voor God. Misschien geloof je niet in een God. Wij wel. Wij denken dat er een liefdevolle Schepper is, die als de beste begrijpt wat we denken en voelen.

Bidden met God is niet moeilijk. Je kan in een rustige omgeving (je slaapkamer, je auto, op de fiets, in het bos, aan het strand) in stilte, of zachtjes fluisterend vertellen wat je bezig houdt.

Komt er dan ook meteen antwoord? Meestal niet. Maar elk gebed wordt gehoord.

Jezus zei: Kom naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen! Ik zal je rust geven.

Een schietgebedje doen is geen wondermiddel. God is geen ANWB Wegenwacht die snel even je lekke band komt plakken. Door jezelf aan God te verbinden en Hem te vertrouwen, geef je Hem de mogelijkheid om te laten zien wat het betekent dat Hij met je is!

Een meisje die aan het bidden is

Let op: Zelfmoord.nl en Stichting LeefMee zijn geen onderdeel van Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Wij verwijzen slechts naar hun website.

113 Zelfmoordpreventie is een Nederlandse stichting die zich richt op het voorkomen van zelfmoord. De stichting is 24 uur per dag bereikbaar voor suïcidale mensen met een hulpvraag, een verzoek om informatie of een luisterend oor. Mensen kunnen telefonisch contact zoeken vanuit Nederland op 113. Hulp wordt ook geboden per e-mail of chat, desgewenst volledig anoniem.