Zelfmoord.nl
Hier mag je een bericht schrijven over iemand uit jouw naaste omgeving die in het verleden zelfmoord heeft gepleegd.


« vorige  |  2  |  3  |  4  |  5  |  pagina 6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  volgende »
aan roland
wat ging er in je om toen je uit het vliegtuig stapte? je kwam om hulp te vinden die vond je wat heeft er al die tijd in je omgegaan er zijn positieve dingen zoals de geboorte van je kinderen waar we zo trots op zijn de goede omgang met de familie heb je dit weleens beseft?
18-03-2013  |  Naam: annemieke  |  Leeftijd: 46  |  Provincie: Zuid-Holland
het hoeft niet meer
Altijd heb ik geprobeerd om te helpen.
Ook opgekomen voor mijn ouders.
Ons mam werd opgenomen in Ammerzoden. Nu zit ze gelukkig dichter in de buurt. Ik ging bijna iedere dag met ons pap naar Ammerzoden. Ook wanneer het mijn twee broers te zwaar werd, ging ik mee. Mijn laatste energie stak ik hierin. Mijn broers en ik hadden afgesproken dat ALLES wat met ons mam te maken had zou worden verteld en gedeeld. Dan komt er een mail. Deze is verzonden door mijn broer met medeweten van mijn andere broer. Deze mail ging naar de gezamelijke vrienden. Ik hoefde over de inhoud niet geďnformeerd te worden. Sterker: ze zeggen zelfs dat ze dit niet verplicht zijn. Ik toon begrip dat dit inderdaad niet verplicht is, maar wel had gesierd. We zouden immers ALLES samen delen en iedereen op de hoogte houden. Ik was zeer geschokt over de inhoud, details zijn bij mijn broers en ons pap bekend. In het begin kon ik er met niemand over praten. Uitpraten had toen ook nog geen zin. Toen ik er zelf klaar voor was om erover te praten, werden wij (mijn vrouw en ik) bestookt met eisen en ultimatums. Onder geleiding van ons pap is er toen een gesprek geweest. Mij werd meerdere keren door ons pap verteld dat ik rustig moest zijn en niet moet schreeuwen, terwijl dit wel werd toegestaan door 1 broer van mij. Ook maakte ik aan mijn vader kenbaar dat 1 schoonzus meerdere malen ongepaste mimieken en non-verbale taal toepaste richting mijn vrouw en mij. Mijn oudste broer wilde dat we niet meer over de dingen moesten praten wat zij hadden gedaan en dat we een hand moesten schudden om de afwikkeling met ons pap en ons mam voort te kunnen zetten. Een warme familieband is leuk meegenomen, maar gezien deze toestanden niet meer haalbaar. Ik wilde me tijdens dit gesprek, waar ultimatums richting mij werden gesteld, zeer zeker tot een goed einde brengen. Werkelijk tegen een hoge prijs. Heel diep was ik geraakt en zeer teleurgesteld. Ook was er een vorm van teleurstelling van mij richting ons pap. Ons pap liet iedereen heendoen, maar ik moest rustig doen. Terwijl ik eigenlijk in het begin voor ons pap was opgekomen.
Mijn schoonzus vertelde nog dat ze de mail niet hadden verzonden, als ze hadden geweten dat deze ellende was voortgekomen. Mijn jongste broer corrigeerde dit. Met harde en ferme taal zegt hij: ZOU IK DEZE MAIL NOG VERZENDEN. JA! HEB IK SPIJT? NEE! BIED IK MIJN EXCUSES AAN? NEE! Vanalles werd mij verweten waar ik geen weet van had en dus ook niet terrecht is. Zeer intimiderend werd ik benaderd. Hierna heb ik uit respekt voor mijn ouders de hand geschud om alles wat met ons pap en ons mam te maken heeft netjes af te ronden. Uitpraten mocht niet meer en had toch geen zin meer. Omdat ik tegenover 2 broers zat, had ik dus geen gelijk. Dit win je nooit. Hoeft van mij ook niet. Begrip, dat had ik graag gewild. Niemand hoeft excuses aan te bieden, maar een beetje respekt en begrip. Dan was wat mij betreft alles oké. Nee, ik werd nog eens verder de grond ingestampt. Mijn broer is nog wel bij mij thuis geweest om die intimiderende handdruk die hij gegeven had bij ons pap, opnieuw te doen. Maar omdat hij mij bestookt heeft met allerlei beschuldigingen en onwaarheden begrijp ik dat hij die warme familieband niet meer wil en ik dus ook niet meer. Nu word ik door mijn twee broers en ons pap gezien als de schuldige van alles. En dit terwijl ik het uit wilde praten, maar zij niet. WAAROM DAN NIET ? Omdat ze weten dat ze zelf hun tekortkomingen hebben gehad en dit in mijn schoenen willen schuiven. Graag had ik nog met mijn enige persoon die mij nog als familie wil hebben willen praten. Maar dat is mijn moeder, altijd begripvol maar kan het nu niet meer.
Ik loop nu met nare dingen en gedachtes rond. Ik heb een gezin waar ik me goed bij voel. Maar soms worden die andere dingen mij teveel en overheersen al mijn geluk dat ik in het verleden had. Ik ben een zachtaardig persoon en kan het niet aan dat ik beschuldigd word van onwaarheden. Dit pakt me zeer hard aan. Ik hoop dat mijn lieve gezin altijd begrip zal tonen voor als ik het even echt niet meer aan kan. Nogmaals: zielsveel hou ik van mijn gezin. Maar wat is het sterkste???

05-01-2013  |  Naam: ..................  |  Leeftijd: 48  |  Provincie: Noord-Brabant
Begrijp het wel
Kan zo goed begrijpen iemand uit leven stapt. Wou zo graag ik het lef had om ook te doen.
Mensen kunnen wel zeggen begrijp niet was naar me toe gekomen.
Denk dat die personen allemaal wel is wat hebben laten doorschemeren om toch een beetje hulp liefde te krijgen.
Maar mensen gaan altijd achteraf zeggen was naar me toe gekomen, was je goede vriend kennis familie had je wel geweten persoon doorheen zat.
Ik zie ook niet zitten, heb pas zelf tegen "me beste vriend"gezegt en krijg alleen te horen wees niet zo negatief begrijp wel je bent.
Had je begrepen kwam je naar me toe, zou je best doen, om me te laten zien waarom ik wel zou blijven moeten leven.
Moet ik blijven leven voor me hond of voor me werk of voor vrienden die te druk zijn met hun eigen gezin.
Nou die zullen wel verder kunnen leven zonder mij hoor hebben ze mij niet voor nog.
want ik zie nut niet in en zou niet weten waarom ik op deze wereld geboren ben.
En kan goed begrijpen andere dat ook hebben.
Mijn collega heeft eind aan gemaakt, en die had ook om hulp gevraagd maar echte hulp kwam niet, en vind zo knap hij iets gedaan heb wat ik niet durf en wel zo graag wil

08-12-2012  |  Naam: iemand  |  Leeftijd: 38  |  Provincie: anders
lieve zoon
als ik dit geweten had, dat je zo eenzaam was, dat je het niet meer zag zitten. als ik het geweten had, was ik gelijk naar huis gekomen. maar dat is niet gebeurd. en nu moet ik je voor altijd missen en dat doet zo een verdomde pijn. ook je broers en zus, je neefjes en nichtjes, we missen je zo verschrikkellijk. ik wou dat je hier was, dat ik nog een keer je kon vastpakken, je haren strelen en met je kon lachen en praten. lieve jongen, het is pas een maand geleden, weet niet hoe ik verder moet. heb wel begrip, maar ben ook boos. waarom toch, waarom toch. liefs ier.
26-11-2012  |  Naam: ier  |  Leeftijd: 62  |  Provincie: Noord-Holland
lieve papa en mama
Ik mis jullie nu al meer dan 3 jaar en nog elke dag loop ik rond met de vraag waarom? Wat is er toch zo verschrikkelijk fout gegaan dat het zo gelopen is? Niemand had dit zien aankomen, want jullie zagen er zo gelukkig uit. Elke dag kost het mij heel veel moeite om door te gaan, want ik heb het er nog steeds erg moeilijk mee. Gelukkig krijg ik veel steun uit mijn omgeving maar soms weet ik het gewoon even allemaal niet meer. En dan zou ik het liefst willen dat iedereen weg gaat en mij alleen laat zodat ik rust krijg maar heel diep van binnen wil dat niet. Ik mis jullie enorm en weet dat ik jullie ooit weer tegenkom!
19-11-2012  |  Naam: Dennis  |  Leeftijd: 29  |  Provincie: Gelderland
hoop dat je vrij bent
lieve dewi,
je had het zwaar,we hadden het zwaar
vaak geprobeerd uiteindelijk is het je gelukt
kan niet geloven dat je er niet meer bent
je was mn friend forever
de beste
ik hoop dat je vrij bent,je beter voelt
mensen snappen het vaak niet,vinden het laf
ik begrijp je,al had ik graag nog leuke dingen met je gedaan
je kon onwijs met je lachen
ondanks vele vrienden en je humor,kon je het niet dragen...
xie je soon, kom deze week je achterna
lieve knuf

29-10-2012  |  Naam: k  |  Leeftijd: 29  |  Provincie: Gelderland
ik zal het nooit begrijpen ...
waarom zijn er zoveel vragen, waarom zijn er zoveel dingen die niet te begrijpen zijn
waarom? daar wil ik een antwoordt op, ..., zagen en klagen, dat is wat we allemaal doen omdat hij weg is gegaan. maar dat helpt toch niet, weg is weg en terugkomen is niet mogelijk, al zouden we het nog zo graag willen. het verlies is 1 groot raadsel waar waarschijnlijk nooit een antwoordt op komt. het is nu bijna 9 maanden geleden en nog steeds is het moeilijk. ik ben kwijt wat ik heel mijn leven bij me had. ik zou er alles voor doen om te weten waarom ik het nu niet meer bij me heb. Amber

28-10-2012  |  Naam: Amber  |  Leeftijd: 16  |  Provincie: Belgie
Nu bijna een jaar later weer een op dezelfde plek
Vorig jaar besloot jij 's nachts voor de laatste keer trein te nemen je medische vooruitzichten waren al slecht een sluipende ziekte had je nieren aangetast.
Je liet een enorm gat in mijn leven achter jou dood is een keerpunt in mijn leven.
Deze week worden alle wonden weer opengereten nu er weer iemand op bijna dezelfde plek publiekelijk is omgekomen.

09-10-2012  |  Naam: NN  |  Leeftijd: 50  |  Provincie: Utrecht
lieve rienie
lieve rien,

zo maar uit het niets viel over mij vanavond het enorme gemis en verdriet... al weer bijna 6 hele jaren geleden dat je uit me leven weg bent en nog steeds denk ik aan jou elke dag. de laatste tijd droom ik over jou en gaan we van alles doen je gekke dingen die je deed en de entisasme als je nieuwe dingen had ontdekt. de liefde die je me gaf en het lekker samen zijn!!! ..... en dan word ik wakker. ik zie het als een wondertje even zo dicht bij mij gewoon in me armen en je kunnen aanraken. ik vraag me nog steeds af waarom?

Rien je word gemist en ik denk aan jou nooit uit mijn gedachten maar altijd in mijn hart

liefs je mannetje

06-10-2012  |  Naam: jaco  |  Leeftijd: 27  |  Provincie: Zuid-Holland
Waarom??
Veel verdriet..veel onbegrip...veel schuldgevoelens...veel vragen..waarom? waarom toch jochie..had ik kunnen helpen..had ik het maar gezien? Niet meer kunnen slapen, nachtmerries.. Ik heb het forum gelezen, proberen je te begrijpen..proberen inzicht in je gedachtes te krijgen..iemand proberen te begrijpen..hopen op antwoorden wat de pijn in mij hart kan laten afnemen..stiekem hopend op een berichtje van een 20 jarige jongen uit drenthe maar vergeefs..

Lieve lieverd..ik hoop dat je eens langs komt, een teken geeft..een klein teken dat het goed met je gaat. Lieve jongen het gaat je goed..

22-09-2012  |  Naam: Waarom?  |  Leeftijd: 1  |  Provincie: Drenthe
« vorige  |  2  |  3  |  4  |  5  |  pagina 6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  volgende »